HOME PAGINA  » shopping Nieuws  » Persbericht fusie Noordoost Maasland

Persbericht fusie Noordoost Maasland

10.01.2014: KFC Kinrooi, Blauwvoet Kessenich en Excelsior Ophoven-Geistingen gaan fuseren
De besturen van KFC Kinrooi, Blauwvoet Kessenich en Excelsior Ophoven-Geistingen hebben gezamenlijk een intentieverklaring getekend om met ingang van volgend seizoen (2014 / 2015) te gaan fuseren.
De verenigingen gaan samen verder onder de naam Noordoost Maasland. Er is gekozen om te gaan spelen in de clubkleuren blauw rood. Aan een nieuw clublogo wordt momenteel gewerkt. Er is gekozen om in seizoen 2014/2015 verdeeld over de drie locaties te gaan spelen. Geen van de locaties is momenteel voorzien van de juiste faciliteiten om alle senioren en jeugdteams te herbergen. Zo zal de 1e ploeg in 2014/2015 gaan spelen op het terrein van Kessenich. Doelstelling is om met ingang van 2017 op een locatie te spelen, voorzien van alle faciliteiten om een goede sportieve doelstelling te kunnen uitdragen passende bij de hedendaagse normen.
Aan dit besluit zijn bijna een jaar aan gesprekken vooraf gegaan. Het moge duidelijk zijn dat dit voor de betrokken clubs absoluut geen lichtvaardig besluit was, het is bij iedereen bekend dat er al jaren een gezonde rivaliteit is tussen deze clubs. De besturen van de clubs zijn echter eensgezind dat nu de tijd is aangebroken om deze rivaliteit om te zetten in constructieve samenwerking.
Samen zijn de verenigingen krachtiger en efficiŽnter. Een gezamenlijke vereniging geeft goede mogelijkheden om zowel het jeugd- als het seniorenbeleid grootschaliger op te zetten en daardoor betere toekomstperspectieven te bieden.
Alle operationele en beleidszaken welke nodig zijn om de fusie op een goede en gedegen manier te volbrengen worden momenteel uitgewerkt door een stuurgroep. Deze stuurgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de drie afzonderlijke verenigingen.

shopping Nieuws